Manuele therapie

Een manueel therapeut is een gespecialiseerd (master) fysiotherapeut, die extra kennis heeft van de werking van gewrichten en de wervelkolom in het bijzonder. Het doel van manuele therapie is zowel het verbeteren van het functioneren van de gewrichten als het verbeteren van houding en bewegingen. De manueel therapeut kan aanvullende complexe manuele vaardigheden voor het diagnosticeren en behandelen van gewrichten toepassen. Dit kan een specifiek bewegingsonderzoek (van bijvoorbeeld de wervelkolom) zijn, specifieke gewrichtsmobilisaties of manipulaties (bekende ‘krakje’). De effecten van de manuele therapie kunnen snel merkbaar zijn: u voelt verbetering op het gebied van beweeglijkheid en de pijn neemt af. Verder geeft de manueel therapeut goede instructies, adviezen en begeleiding en vergroot hij het inzicht in gezond bewegen.

Indicaties
Als bewegen moeilijk gaat of hier pijn bij komt kijken. De effecten zijn vaak meteen na de behandeling al merkbaar; gewrichten bewegen beter en/of de pijn is direct afgenomen.

U kunt onder andere bij een manueel therapeut terecht voor:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met slecht bewegen van de wervelkolom
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib-/borstpijn
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Coccygodynie (het pijnlijke stuitje, specialist Margot)
  • Heupklachten

Intake en onderzoek
Tijdens de eerste afspraak wordt een uitgebreide screening, vraaggesprek en lichamelijk onderzoek gedaan. Om een goede diagnose te kunnen stellen en de oorzaak van de klachten in kaart te brengen. Samen met de u beslist de manueel therapeut of manuele therapie zinvol is. Is dat het geval, dan bespreekt de manueel therapeut met u de aanpak voor de verdere behandeling. Zo weet u dus meteen waar u aan toe bent.

Manuele Therapie bij Nekklachten

Voor vragen, informatie of een afspraak kunt u terecht bij Margot, Lisette en Ron

ME Fysio, fysiotherapie, J.C. Beetslaan 157 Hoofddorp
× STEL JE VRAAG VIA WHATSAPP