Mulligan Concept (manuele technieken)

Mulligan Concept en McKenzieAfgelopen decennia zijn er wereldwijd diverse trends geweest bij fysio-/manueeltherapeuten met betrekking tot mobiliseren. De één gaf de voorkeur aan passieve technieken, anderen gebruikten meer actieve technieken waarbij meer verantwoordelijkheid bij de patiënt gelegd werd. Dhr Mulligan heeft op een systematische manier deze twee methoden als eerste met elkaar gecombineerd. Door meer “open minded” om te gaan met bestaande principes heeft hij een nieuw onderzoek-en behandelsysteem ontwikkeld. Zijn technieken zijn een combinatie van een passieve correctie en een actieve beweging. Met deze techniek wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen.

 
Wat is het?

Het Mulligan Concept is een onderzoek- en behandelsysteem voor klachten aan het bewegingsapparaat. Het is een veilige en effectieve manier van mobiliseren, die 100% pijnvrij is.

Korte definitie:

Het op een pijnloze wijze herstellen van de normale beweeglijkheid en functie van een gewricht en de weke delen.

Wat zijn indicaties?

Mulligan technieken kunnen effectief zijn bij veel indicaties aan het bewegingsapparaat, voornamelijk bij gewricht- en spierklachten. Denk bijvoorbeeld aan klachten van:
– Pols/hand.
– Rug/nek.
– Hoofdpijn en duizeligheid.
– Elleboog.
– Schouder.
– Knie.
– Heup/SI.
– Enkel.

Bron

http://www.mulliganconcept.nl/mulligan-concept
Mulligan, B.R, 2010. Manuel therapie. NAGS, SNAGS, MWMS etc. Wellington: Plane View Services Ltd

 

ME Fysio, fysiotherapie, J.C. Beetslaan 157 Hoofddorp
× STEL JE VRAAG VIA WHATSAPP