Sportfysiotherapie

Sport fysiotherapie 1Sportfysiotherapie is een specialistisch onderdeel binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapie is gericht op het behandelen van sportgerelateerde blessures en het begeleiden bij het hervatten van het sporten op het oude niveau.

 

 

Intake/onderzoek

U kunt zonder verwijzing bij ons terecht, dus maak zo snel mogelijk een afspraak, dan kunt u spoedig geholpen worden. Tijdens de eerste afspraak wordt een intake en onderzoek gedaan om de diagnose en ernst van de klachten in kaart te brengen en een beeld te krijgen van de mogelijkheden en beperkingen tijdens het sporten.

Behandeling

Sport Fysiotherapie 2Aansluitend op de intake/het onderzoek zullen we een persoonlijk behandelplan opstellen gericht op de sportdoelen. Diverse behandeltechnieken worden gecombineerd. Het eindtraject van de behandeling zal bestaan uit (sportspecifieke) oefentherapie, zodat de overgang naar het hervatten van de sport klein is. Een goede revalidatie is erg belangrijk! De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen structuren (gewrichten/banden/spieren), maar kan ook bedoeld zijn de structuren rondom te versterken die stabiliteit geven of om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De doelstelling tijdens de behandeling is zorgen voor een optimale revalidatie naar sporthervatting op het gewenste sport