Fysiotherapie ME Fysio – Fysiotherapeut in Hoofddorp https://www.fysiotherapiemefysio.com Gespecialiseerd in Dry Needling, manuele therapie, taping, long- en sportfysiotherapie en ook in de avond open! Tue, 16 Jun 2020 20:47:52 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 Corona revalidatie https://www.fysiotherapiemefysio.com/corona-revalidatie/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=corona-revalidatie Tue, 16 Jun 2020 20:47:52 +0000 http://www.fysiotherapiemefysio.com/?p=3141 https://www.youtube.com/watch?v=NstO6kKk4Jg&feature=youtu.be Binnen onze praktijk werken twee ervaren longfysiotherapeuten: Anouk en Els. Zij doen nu ook de revalidatie van de COVID-19 (Corona) patiënten. COVID-19 heeft veel invloed op de longen en in sommige gevallen leidt het zelfs tot blijvende schade. Daarnaast krijgen ook het lichaam (fysiek) en de geest (mentaal) veel te verduren. Per cliënt wordt […]

The post Corona revalidatie appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
https://www.youtube.com/watch?v=NstO6kKk4Jg&feature=youtu.be

Binnen onze praktijk werken twee ervaren longfysiotherapeuten: Anouk en Els. Zij doen nu ook de revalidatie van de COVID-19 (Corona) patiënten. COVID-19 heeft veel invloed op de longen en in sommige gevallen leidt het zelfs tot blijvende schade. Daarnaast krijgen ook het lichaam (fysiek) en de geest (mentaal) veel te verduren. Per cliënt wordt gekeken hoe de revalidatie eruit ziet. In de meeste gevallen zal de behandeling in ieder geval bestaan uit: ademhalingstechnieken en ademhalingstraining, het opbouwen van spierkracht en uithoudingsvermogen en coaching. 

Voor meer informatie of vragen, neem contact met ons op: 06-37330248 of info@mefysio.com

The post Corona revalidatie appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
Fysiotherapie op afstand https://www.fysiotherapiemefysio.com/fysiotherapie-op-afstand/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=fysiotherapie-op-afstand Mon, 30 Mar 2020 17:48:35 +0000 http://www.fysiotherapiemefysio.com/?p=3127 Wat kunnen wij nu de praktijk gesloten is nog wel voor u betekenen? Onze fysiotherapeuten zijn nog steeds bereikbaar voor ‘fysiotherapie op afstand’, voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Met zowel nieuwe klachten als bestaande klachten. Fysieke behandelingen kunnen wij op dit moment niet doen. Maar wat kunnen wij wel? Wij kunnen e-consulten doen, dit […]

The post Fysiotherapie op afstand appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
Wat kunnen wij nu de praktijk gesloten is nog wel voor u betekenen?
Onze fysiotherapeuten zijn nog steeds bereikbaar voor ‘fysiotherapie op afstand’, voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Met zowel nieuwe klachten als bestaande klachten. Fysieke behandelingen kunnen wij op dit moment niet doen. Maar wat kunnen wij wel? Wij kunnen e-consulten doen, dit zijn afspraken waarbij wij via beeldbellen (videobellen) contact hebben, of telefonisch.

Wat kunnen wij op deze manier, op afstand, voor u doen?

 • Op basis van een intake gesprek, waarin wij oa de klachten, oorsprong en het beloop uitvragen, in combinatie met eventuele zelftesten en het zien van uw houding, kunnen we in veel gevallen een diagnose stellen.
 • We geven adviezen wat je kan doen om de klachten te verminderen.
 • We kunnen samen oefeningen doornemen, die belangrijk zijn om de klachten te verminderen op lange en/of korte termijn. En een oefenprogramma voor thuis maken. Bij het doornemen van de oefeningen kunnen wij op afstand tips/correcties geven.
 • We kunnen naar de (thuis)werkplek kijken en daar adviezen over geven.
 • We kunnen houdingsadviezen geven.

Neem contact met ons op via de mail op info@mefysio.com of bel/app naar 06-37330248

The post Fysiotherapie op afstand appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
Maatregelen vanaf 24-3 mbt Covid-19/Corona https://www.fysiotherapiemefysio.com/maatregelen-vanaf-24-3-mbt-covid-19-corona/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=maatregelen-vanaf-24-3-mbt-covid-19-corona Sun, 29 Mar 2020 20:35:25 +0000 http://www.fysiotherapiemefysio.com/?p=3118 Maandag avond 23-3 zijn de nieuwe maatregelen van de overheid in gegaan, die ook betrekking op ons als fysiotherapeuten hebben. Naar aanleiding hiervan heeft de KNGF (Koninklijke Nederlandse Genootschap Fysiotherapie) een dringend advies uitgebracht. Dit betekent voor ons dat wij op dit moment niet meer in de praktijk kunnen behandelen en alleen nog fysiotherapie/behandeling ‘op […]

The post Maatregelen vanaf 24-3 mbt Covid-19/Corona appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
Maandag avond 23-3 zijn de nieuwe maatregelen van de overheid in gegaan, die ook betrekking op ons als fysiotherapeuten hebben. Naar aanleiding hiervan heeft de KNGF (Koninklijke Nederlandse Genootschap Fysiotherapie) een dringend advies uitgebracht. Dit betekent voor ons dat wij op dit moment niet meer in de praktijk kunnen behandelen en alleen nog fysiotherapie/behandeling ‘op afstand’ kunnen doen, door middel van bijvoorbeeld e-consult (beeldbellen). Wij hadden je graag nog face-to-face geholpen, maar dat is nu echt niet meer mogelijk. Het is helaas niet anders, wij zullen ons allemaal aan de adviezen moeten houden om zo elkaar en jezelf te beschermen. Gezondheid staat voorop. Wij zullen iedereen die t/m 6 april een afspraak gepland heeft persoonlijk nog contacten om de huidige klachten status te bespreken en te kijken wat wij op afstand nog kunnen betekenen. Heel veel succes de komende tijd en we hopen jullie spoedig weer te kunnen verwelkomen in de praktijk!

The post Maatregelen vanaf 24-3 mbt Covid-19/Corona appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
Aangepaste maatregelen omtrent Corona 21-3-2020 https://www.fysiotherapiemefysio.com/aangepaste-maatregelen-omtrent-corona-21-3-2020/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=aangepaste-maatregelen-omtrent-corona-21-3-2020 Sat, 21 Mar 2020 16:19:49 +0000 http://www.fysiotherapiemefysio.com/?p=3114 Document antwoorden en maatregelen omtrent Corona 21-3-20 We begrijpen dat dit voor iedereen een heftige tijd is met veel onzekerheden. Omdat er ook veel vragen en duidelijkheden zijn met betrekking tot de fysiotherapeutische zorg, hebben wij ons standpunt van dit moment (21-03-2020) op papier gezet. Wij blijven voorlopig open. Waarom? Omdat vanuit de overheid het […]

The post Aangepaste maatregelen omtrent Corona 21-3-2020 appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
Document antwoorden en maatregelen omtrent Corona 21-3-20

We begrijpen dat dit voor iedereen een heftige tijd is met veel onzekerheden. Omdat er ook veel vragen en duidelijkheden zijn met betrekking tot de fysiotherapeutische zorg, hebben wij ons standpunt van dit moment (21-03-2020) op papier gezet.

Wij blijven voorlopig open. Waarom?
Omdat vanuit de overheid het verzoek is aan fysiotherapiepraktijken open te blijven om daarmee:

 • de druk van de huisartsen af te halen. Zo dat de huisartsen zich vooral op COVID-19 (of te wel Corona) patiënten en erge spoedgevallen kunnen richten. Wij kunnen de triage en behandeling van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat doen en daarmee de huisartsen ontlasten.
 • te zorgen dat de doorstroom vanuit de tweede lijn (ziekenhuis, revalidatiecentra)gewaarborgd is om revalidatie patiënten die zonder fysiotherapie niet naar huis kunnen te helpen, om daarmee de druk van de overbelaste tweedelijnszorg te halen. Daarmee zorgen we voor een doorstroom vanuit de revalidatie centra naar huis.
 • patiënten door te kunnen behandelen omdat voor sommige cliënten het stoppen van de fysiotherapeutische behandeling kan leiden tot (blijvende) complicaties/verslechtering van de klachten/gezondheid.
 • fysiotherapeutische behandeling aan mensen in de cruciale beroepen te garanderen, zodat ze hun werk (beter) uit kunnen (blijven) voeren. Deze mensen gaan ook door hun rug of hebben overbelaste ledematen door de extreme overuren.

Welke mensen zullen wij de komende tijd NIET behandelen:

 • alle mensen met minimale luchtweg of verkoudheidsklachten. Hieronder verstaan wij onder andere:
  1. (neus)verkoudheid
  2. hoesten, kuchen of niezen
  3. loopneus
  4. keelpijn
  5. verhoging (= tot 38 graden) of koorts
  6. kortademigheid
  7. hoofdpijn
  8. branderige ogen
  9. moeheid
  10. je ziek voelen
  11. diarree

* Mocht u lichte klachten hebben en noodzakelijke zorg nodig hebben, overleg dan met uw fysiotherapeut wat de mogelijkheden mbt fysiotherapeutische behandeling voor uw persoonlijk zijn. We kunnen dan kijken of wij op een andere manier een behandeling op afstand (e-consult, telefonisch) of met beschermende maatregelen uit zouden kunnen voeren.

Wat doen wij op dit moment anders tijdens een behandeling:

 • Wij adviseren risico cliënten (kwetsbare mensen) in principe om thuis te blijven, om zoveel mogelijk contact met anderen te vermijden. Wij zullen deze cliënten niet fysiek behandelen. Wij adviseren alle mensen die in de risicogroep vallen het contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden. Indien fysiotherapie voor deze cliënten noodzakelijk is zullen wij een persoonlijk plan van aanpak maken om te kijken wat haalbaar en wenselijk is.
 • Wij vragen mensen alleen te komen met noodzakelijke, dringende klachten, indien de klachten beter gaan (en niet erg aanwezig zijn) of een evaluatie/test afspraak gepland staat dan zullen we voorstellen hiervan een telefonisch consult te maken of de afspraak te verzetten/annuleren.
 • We contacten iedereen voor de behandeling, of ze willen komen en geen (verkoudheids) klachten hebben zoals hierboven (bij NIET behandelen) beschreven.
 • Alle cliënten worden ALLEEN behandeld indien zij zelf TWEE eigen handdoeken meenemen.
 • Wij verzoeken alle cliënten alleen te komen (zonder begeleider en zonder kinderen). Neemt u alleen een begeleider mee, als u niet in staat bent om zelfstandig te komen. De begeleider kan helaas niet mee de behandelruimte in en dient buiten te wachten.
 • Wij desinfecteren de behandelbank, stoel, kraan, deurklinken en materialen na iedere cliënt.
 • Wij wassen na iedere cliënt onze handen met zeep en water (volgens protocol) en gebruiken handenalcohol.
 • Voor huisbezoeken geldt dat wij alleen komen, indien ook andere huisgenoten geen klachten hebben zoals beschreven bij a t/m k. Indien huisgenoten klachten hebben, overleg dan met uw behandelend fysiotherapeut uw persoonlijke situatie.
 • Onze fysiotherapeuten werken alleen indien zij zelf fit zijn en geen klachten hebben zoals hierboven bij a t/m k beschreven zijn.
 • Onze fysiotherapeuten behandelen waar gewenst met beschermmiddelen, zoals bijvoorbeeld handschoenen.

Wij hebben zoveel mogelijk maatregelen getroffen om de overdracht van het Coronavirus in onze praktijk zoveel mogelijk te beperken en voorkomen, maar de fysiotherapeutische zorg wel te kunnen continueren.

Deze maatregelen zullen wij veel aan moeten passen op basis van dagelijkse informatie. Deze informatie kan van dag tot dag en zelf van uur tot uur veranderen. We hopen op uw begrip voor deze vaak plotselinge veranderingen. Wij volgen hierin de adviezen van het KNGF en RIVM. We realiseren ons dan ook dat dit document niet lang actueel zal blijven.

Bij verdere vragen neem contact op met Micha/Els op 06-37330248 of stuur een mail naar info@mefysio.com of benader ons via social media.

Volg zelf ook het RIVM om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

En laten we vooral in deze tijd voorzichtig zijn, aan anderen denken en elkaar steunen!

ME Fysio
Hoofddorp

 

The post Aangepaste maatregelen omtrent Corona 21-3-2020 appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
ME Fysio open, maatregelen omtrent Corona https://www.fysiotherapiemefysio.com/3110-2/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=3110-2 Wed, 18 Mar 2020 21:22:40 +0000 http://www.fysiotherapiemefysio.com/?p=3110 Op 15 maart zijn de nieuwe maatregelen van het RIVM bekend gemaakt omtrent het Corona virus (COVID-19). Basic Fit is sindsdien gesloten. Wij als ME Fysio zullen met 2 van de 3 kamers voorlopig open blijven. Wij maken daarbij GEEN gebruik van de faciliteiten van Basic Fit. Maar behandelen alleen in kamer 1 en 3. […]

The post ME Fysio open, maatregelen omtrent Corona appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
Op 15 maart zijn de nieuwe maatregelen van het RIVM bekend gemaakt omtrent het Corona virus (COVID-19). Basic Fit is sindsdien gesloten. Wij als ME Fysio zullen met 2 van de 3 kamers voorlopig open blijven. Wij maken daarbij GEEN gebruik van de faciliteiten van Basic Fit. Maar behandelen alleen in kamer 1 en 3. Hierdoor kan het zijn dat er wat geschoven wordt in de agenda’s van de therapeuten om zoveel mogelijk mensen wel te kunnen helpen. Uw fysiotherapeut zal hierover contact met u opnemen. Wij houden ons aan strenge hygiëne eisen en zijn continu bezig de behandelruimte te desinfecteren, wij vragen hierbij ook uw hulp door 2 eigen handdoeken mee te nemen. Indien u GEEN handdoeken mee neemt kunnen wij u helaas op dit moment niet behandelen. Mocht u luchtwegproblemen of lichte verkoudheidsheids klachten hebben, zoals hoesten, niezen of een loopneus dan verzoeken wij u dringend thuis te blijven en kunt u uw afspraak ook nog kort van te voren kosteloos annuleren. Onze fysiotherapeuten zullen ook alleen werken als deze fit zijn en geen klachten hebben.

Mocht u tot de risico groep behoren, dan verzoeken wij u om thuis te blijven, om zo min mogelijk risico te lopen. 

Voor verdere vragen, neem contact op met uw fysiotherapeut. 

ME Fysio, fysiotherapie in Hoofddorp

The post ME Fysio open, maatregelen omtrent Corona appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
Maatregelen mbt Corona https://www.fysiotherapiemefysio.com/maatregelen-mbt-corona/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=maatregelen-mbt-corona Tue, 03 Mar 2020 20:45:27 +0000 http://fysiotherapiemefysio.com/?p=3103 Veel mensen vragen ons naar onze maatregelen mbt corona. Wij volgen hierin het RIVM. Wij zorgen altijd voor goede hygiëne en zullen dat de komende tijd ook zeker doen. Wij houden ons aan het ‘handenwas protocol’ en gebruiken handenalcohol. Verder zullen wij de komende tijd geen/minder handen schudden dan wij deden. Ook verzoeken wij cliënten […]

The post Maatregelen mbt Corona appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
Veel mensen vragen ons naar onze maatregelen mbt corona. Wij volgen hierin het RIVM. Wij zorgen altijd voor goede hygiëne en zullen dat de komende tijd ook zeker doen. Wij houden ons aan het ‘handenwas protocol’ en gebruiken handenalcohol. Verder zullen wij de komende tijd geen/minder handen schudden dan wij deden. Ook verzoeken wij cliënten met griep verschijnselen thuis te blijven en deze mogen daarbij ook de afspraak < 24 uur van te voren kosteloos annuleren. Wij vragen u ook een eigen handdoek mee te brengen naar de behandeling. Mochten er nog verdere vragen zijn, stel deze dan aan uw fysiotherapeut.

The post Maatregelen mbt Corona appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
Vacature! https://www.fysiotherapiemefysio.com/vacature/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=vacature Sat, 22 Feb 2020 21:31:29 +0000 http://www.fysiotherapiemefysio.com/?p=3084 Wij zoeken een leuke enthousiaste fysiotherapeut om ons team van ME Fysio te versterken. Dus wil je een leuke fysiotherapie baan in Hoofddorp? Stuur ons een bericht!

The post Vacature! appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
Wij zoeken een leuke enthousiaste fysiotherapeut om ons team van ME Fysio te versterken. Dus wil je een leuke fysiotherapie baan in Hoofddorp? Stuur ons een bericht!

The post Vacature! appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
Adviseur Arbeid & Gezondheid https://www.fysiotherapiemefysio.com/adviseur-arbeid-gezondheid/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=adviseur-arbeid-gezondheid Sat, 22 Feb 2020 21:13:54 +0000 http://www.fysiotherapiemefysio.com/?p=3077 Micha en Els zijn nu officieel Adviseur Arbeid & Gezondheid, of ook wel arbeidsfysiotherapeut. Wat kunnen zij nu extra: – Preventieve testen, gezondheidschecks en adviezen voor medewerkers/bedrijven om verzuim te reduceren. – Werkplek onderzoek en werkplekaanpassingen (op locatie). – Re-integratie begeleiding van cliënten die verzuimen in werk. – Een breder onderzoek en behandeling bij arbeidsgerelateerde […]

The post Adviseur Arbeid & Gezondheid appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
Micha en Els zijn nu officieel Adviseur Arbeid & Gezondheid, of ook wel arbeidsfysiotherapeut.

Wat kunnen zij nu extra:
– Preventieve testen, gezondheidschecks en adviezen voor medewerkers/bedrijven om verzuim te reduceren.
– Werkplek onderzoek en werkplekaanpassingen (op locatie).
– Re-integratie begeleiding van cliënten die verzuimen in werk.
– Een breder onderzoek en behandeling bij arbeidsgerelateerde klachten. Dit kunnen heel veel verschillende klachten zijn, zoals bijvoorbeeld nek, rug of armklachten bij een kantoorbaan, maar ook lage rug of knieklachten bij fysiek zwaar werk.

Door een uitgebreidere aanpak wordt gewerkt aan een gezonde werkomgeving en duurzame inzetbaarheid. Voor meer informatie bel (06-37330248) of mail ons op info@mefysio.com

The post Adviseur Arbeid & Gezondheid appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
Adviezen na een Totale Knieprothese (TKP) https://www.fysiotherapiemefysio.com/adviezen-na-een-totale-knieprothese-tkp/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=adviezen-na-een-totale-knieprothese-tkp Fri, 18 Oct 2019 21:26:41 +0000 http://www.fysiotherapiemefysio.com/?p=3003 Totale knieprothese (TKP / Total Knee Prothese) leefregels en adviezen Wij geven cliënten met een totale knie prothese (TKP) informatie en adviezen mee, om het herstel te bevorderen. De fysiotherapeut zal deze regels per cliënt aanpassen en in sommige gevallen hiervan afwijken. De ‘nieuwe knie’ mag meteen volledig belast worden. Echter raden wij aan in […]

The post Adviezen na een Totale Knieprothese (TKP) appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
Totale knieprothese (TKP / Total Knee Prothese) leefregels en adviezen

Wij geven cliënten met een totale knie prothese (TKP) informatie en adviezen mee, om het herstel te bevorderen. De fysiotherapeut zal deze regels per cliënt aanpassen en in sommige gevallen hiervan afwijken.

 • De ‘nieuwe knie’ mag meteen volledig belast worden. Echter raden wij aan in ieder geval de eerste 4 weken twee krukken te gebruiken en daarna in overleg met de fysiotherapeut af te bouwen. De meeste mensen kunnen na 6-8 weken starten met lopen zonder krukken. Neem het lopen met krukken door met de fysiotherapeut en bespreek de afbouw hiervan.
 • De eerste week elke 2uur 10 min ijs op de knie met een doek er tussen.
 • De eerste 2 weken is er kans op nabloedingen.
 • Neem meteen contact op met een arts indien de wond erg gaat lekken, de knie dik/rood/glanzend wordt en u koorts krijgt (> 38,5 graden Celcius).
 • De pijn in/rond de knie kan wel 3 maanden aanhouden en de zwelling en warmte in de knie zelf wel 6 maanden na de operatie. Dit is normaal. Voor de pijn mag u pijnmedicatie innemen, zoals besproken in het ziekenhuis. Bij de kuur tegen trombose is het belangrijk deze helemaal af te maken (5 of 6 weken afhankelijk van soort).
 • Het gevoel van ‘een strakke band’ om de knie is normaal.
 • Voorkom uitglijden in huis. Haal losse matjes/kleden weg. Leg in de douche een anti-slip mat neer. En zet obstakels aan de kant.
 • Ga de eerste twee weken niet in bad, douchen mag wel.
 • Wissel houdingen, bewegen en rust af
  • Het is beter meerdere kleine stukjes te lopen dan in één keer een langere afstand. Loop elk uur minimaal 5x korte stukjes in huis (dit kan ook zijn even naar de wc, of wat te drinken pakken). Maximaal 10 min achter elkaar staan en maximaal 10 min achter elkaar lopen.
  • Niet langer dan 30 minuten met de benen op de grond/naar beneden zitten (dan zakt het vocht naar beneden en komt er stuwing en pijn)
  • Tijdens zitten de knie de eerste weken zoveel mogelijk hoger neer leggen dan de heup
 • Het slapen in ruglig heeft de voorkeur, maar zonder rol onder de benen/knieholte.
 • Bij traplopen geldt voor de trap omhoog het ‘goede’ been eerst omhoog, voor de trap af ‘het geopereerde been’ eerst naar beneden. Neem dit eerst samen door met uw fysiotherapeut.
 • Draag stevige schoenen die voldoende steun en demping bieden. Geen instappers, wijde laarzen of slippers. Een lange schoenlepel kan een handige hulp zijn bij het aantrekken.
 • De eerste 6 weken (periode met krukken) is autorijden niet toegestaan (dan bent u ook niet verzekerd).
 • Kunnen fietsen op een hometrainer betekent niet dat u ook al (veilig) buiten kunt fietsen.
 • Probeer de bovenbeenspieren meerdere keren per dag in langzit aan te spannen en te ontspannen, om zo de strekking van de knie te bevorderen, de spieren te activeren en de knieschijf te bewegen. Dit doe je door de knie naar beneden in de bank te drukken.
 • Veel mensen houden in de geopereerde knie altijd een bewegingsbeperking ten opzichte van de niet geopereerde knie. Het is een vervanging van het gewricht maar zal nooit helemaal hetzelfde functioneren als een eigen gewricht.
 • Tegenwoordig gaat een totale knieprothese gemiddeld zo een 15-20 jaar mee, afhankelijk van de belasting.
 • Sporten als voetbal, handbal, volleybal, basketbal en hardlopen worden afgeraden. Vanwege het evt los gaan zitten van de prothese. Wandelen, fietsen, zwemmen, tennissen en golfen zouden op recreatief niveau zeker kunnen.
 • Overgewicht is een extra belasting voor de knie.

 

The post Adviezen na een Totale Knieprothese (TKP) appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>
Manueel Therapeut https://www.fysiotherapiemefysio.com/manueel-therapeut/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=manueel-therapeut Mon, 23 Sep 2019 21:48:29 +0000 http://www.fysiotherapiemefysio.com/?p=2992 Vanaf 30 september 2019 is bij ons Margot Stap aan het werk in Hoofddorp. Zij is naast fysiotherapeut (sinds 2005) ook manueel therapeut (sinds 2012). Margot is gespecialiseerd in dry needling, coccygodynie (het pijnlijke stuitje), bekkenklachten en bekkenpijn, medical taping, medische fitnesstraining en het Mc Kenzie-concept voor de rug. Ze heeft affiniteit met patiënten van jong […]

The post Manueel Therapeut appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>

Vanaf 30 september 2019 is bij ons Margot Stap aan het werk in Hoofddorp. Zij is naast fysiotherapeut (sinds 2005) ook manueel therapeut (sinds 2012).

Margot is gespecialiseerd in dry needling, coccygodynie (het pijnlijke stuitje), bekkenklachten en bekkenpijn, medical taping, medische fitnesstraining en het Mc Kenzie-concept voor de rug. Ze heeft affiniteit met patiënten van jong tot oud en bezit ook specifieke geriatrische kennis (oa valscreening/valpreventie).

Haar hobby’s zijn hardlopen (met de atletiek vereniging Hoofddorp) en fitness. Maar ook leuke dingen doen met haar dochter (2015) en vrienden/familie zijn voor haar erg belangrijk.

Margot is een enthousiaste en gedreven therapeut die er alles aan zal doen om de cliënt op zijn gemak te stellen maar ook een zo effectief mogelijke behandeling te geven. Ze combineert haar diverse behandeltechnieken en heeft al jaren ervaring. Bijscholen blijft voor haar heel belangrijk.

Wij zijn blij dat wij met een manueel therapeut een extra specialisme (manuele therapie) in huis hebben. Wij maken veel gebruik van elkaars kennis en kunde. Elke fysiotherapeut bij ME Fysio heeft zijn eigen specialisme.

Wat zou een manueel therapeut extra kunnen betekenen?
Manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in de ledematen (armen en benen). Ze kijken naar de manier waarop mensen bewegen en zorgen dat de gewrichten beter werken. Manueel therapeuten hebben na een studie fysiotherapie een driejarige vervolgopleiding manuele therapie gevolgd.

The post Manueel Therapeut appeared first on Fysiotherapie ME Fysio - Fysiotherapeut in Hoofddorp.

]]>